Suoraan sisältöön

Tietokone erilaisen oppijan apuvälineenä -kirja on ilmestynyt

Erilaisten oppijoiden liitto ry on julkaissut helmikuussa 2017 uuden kirjan, jonne on koottu ensimmäistä kertaa kaikki erilaista oppijaa hyödyttävät tietokoneen toiminnot yksien kansien väliin.

Erilaisten oppijoiden liiton lehdistötiedotteessa Pauli Sarsama, Erilaisten oppijoiden liiton Apuvälinekeskuksen pedagoginen apuvälineasiantuntija, kertoo oppaan taustoista:

”Meillä Apuvälinekeskuksessa näkyy selvästi niin työelämän kuin opintojen tahdin kiristyminen. Kirjallisten raporttien määrä kasvaa koko ajan. Moni korkeakouluopiskelija väsyy luku- ja kirjoitustaakan alla. Samaan aikaan tietoteknisten laitteiden rooli lukemisen ja kirjoittamisen apuvälineenä lisääntyy koko ajan. Tietokoneiden ominaisuudet ovat kehittyneet pienen ajan sisällä valtavasti. Sähköpostit, raportit ja esseet voi kirjoittaa puhumalla, melkein minkä tahansa tekstin kuunnella äänimuotoisena, sanakirjasta voi hakea tarvittavan sanan tai netistä tietoa pelkällä puhekomennolla, kirjoittamatta tavuakaan. Näytön asetuksia, fonttikokoja ja värikontrasteja voidaan säätää siten, että ne tukevat lukemista. Tietokoneen esteettömyys- ja helppokäyttötoimintoja vaan tunnetaan todella huonosti.”

Kirjaa voi tilata Erilaisten oppijoiden liiton kautta.


Sisältö päivitetty 07.03.2019

Jaa sivu!

Simple Share Buttons