Suoraan sisältöön

Voiko vieraita kieliä treenata itsenäisesti netin välityksellä?

Haluaisin opiskella englantia ja olenkin pariin otteeseen aloittanut työväenopistossa.

Opiskelu jää kesken kun aloitusryhmässä on aina kieltä jo jonkin verran osaavia. Siellä edetään heidän vauhdilla. Enkä sitten uskalla lausua vieraita sanoja, silloin kun pyydetään. Joten kysynkin, olisiko mahdollista opiskella netin välityksellä. Näin saisi kotona opiskella ja myös opetella lausumaan omissa oloissa.

Vastaus:

Kielenoppimisen eri osa-alueita kannattaa harjoitella monin tavoin. Koulumaisen kurssikirjaan ja äänitteisiin liittyvän opiskelun lisäksi esimerkiksi musiikkia kuuntelemalla, elokuvia katselemalla tai lukemalla lehtiä saa kielentaitoja sovellettua käyttöön ja vahvistettua omaa osaamista.

Monet oppivat parhaiten kieliä käytännön tilanteissa ja toiminnan yhteydessä, esimerkiksi matkustaessaan tai oleskellessaan ulkomailla.

Hyviä keinoja lisätä uskallusta käyttää kieltä ovat vieraskielisen tekstin lukeminen ääneen, elokuvan vuorosanojen ylitunteellinenkin toistaminen tai laulun mukana laulaminen.

Internetistä löytyy paljon hyödyllistä kielten opiskeluun liittyvää tietoa ja sivustoja, joissa kieltä voi opiskella omaan tahtiin. Vilkaise esimerkiksi lukiotason kielikurssia, jonka voi suorittaa netin kautta.

Memrise ja Duolingo ovat hauskoja välineitä kielten opiskeluun. Molempia voi käyttää myös älypuhelimessa.


Sisältö päivitetty 12.01.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons