Suoraan sisältöön

Mielen hyvinvointi ja oppiminen

Mielen hyvinvointi vaikuttaa oppimiseen. Oppimisvaikeudet voivat vaikuttaa mielen hyvinvointiin esimerkiksi lannistavien kokemusten ja minäkäsityksen kautta. Monet kokevat itsensä erilaiseksi ja huonommaksi kuin muut, toisilla on vaikeuksia sosiaalisissa tilanteissa. Toistuva epäonnistuminen yrittämisestä huolimatta vaikuttaa sekä mielialaan että sinnikkyyteen. Mieliala voi vaikuttaa siihen, pidetäänkö tehtäviä haasteina vai uhkina.

Keskittymisvaikeudet, jännitys, epävarmuus ja vetäytyminen voivat kertoa oppimiseen liittyvästä ahdistuneisuudesta. Ahdistuneisuus synnyttää helposti noidankehän, jossa haastavia tilanteita vältetään, eikä saada pieniäkään onnistumisen kokemuksia, jolloin omat vaikeudet tuntuvat entistä suuremmilta.

On tärkeää huomata, milloin kannattaa kääntyä muiden puoleen. Kyky auttaa muita ihmisiä ja ottaa tarvittaessa apua vastaan on yksi ihmisille ominainen vahvuus. Kenenkään ei kannata sinnitellä yksin vaikeuksiensa kanssa. Pelkästään ongelmasta kertominen voi auttaa löytämään ratkaisuja.

Lisää aiheesta

Mielenterveys on voimavara


Sisältö päivitetty 06.06.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons