Suoraan sisältöön

Oppimisvalmennus aikuisten oppimisvaikeuksien kuntoutusmuotona

Oppimisvalmennuksen opas on tarkoitettu oppimisen ohjauksen ja kuntoutuksen tueksi kaikille ammattilaisille, kuntouttajille, kouluttajille ja ohjaajille, jotka työskentelevät nuorten ja aikuisten asiakkaidensa kanssa, joilla on oppimisvaikeuksia.

 

Oppaassa esitellään Opi oppimaan -hankkeessa (2006-2010) aikuisten oppimisvaikeuksiin kehitettyjä yksilö- ja ryhmävalmennuksen työmalleja. Oppaassa kuvataan oppimisvalmennuksen prosessia, oppimisvaikeuksien arviointikäytäntöjä, valmennusprosessin keskeisiä sisältöjä sekä päätösvaihetta työskentelyn arviointeineen. Lisäksi tarkastellaan opiskeluun, työelämään ja apuvälineisiin liittyviä tukimahdollisuuksia. Oppaassa raportoidaan myös hankkeen oppimisvalmennuskokeilujen kokemukset ja arviointitulokset. Työmallit soveltuvat käytettäväksi erilaisista syistä johtuviin oppimisen valmennuksen tarpeisiin, esimerkkinä mielenterveyskuntoutujat. Opas soveltuu käytettäväksi yhdessä aiemmin ilmestyneen Oma oppimisvalmentaja -työkirjan kanssa.

Opi oppimaan -hankkeessa on kehitetty kuntoutuspalveluita aikuisten ja nuorten oppimisvaikeuksiin osana RAY:n Oppimisvaikeusohjelmaa.


Sisältö päivitetty 09.03.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons