Suoraan sisältöön

Miten tukea ekaluokkalaisen sanojen muodostamista?

Haluaisin antaa 7-vuotiaalle lapsenlapselleni lahjaksi jotain, minkä avulla tukea hänen lukutaitoaan. Sanojen muodostaminen kirjaimista on hänelle vaikeaa. Mistä voisi olla apua? Budjettini on pieni.

Vastaus:

Ekapeli on tarkoitettu lukemaan oppimisen tueksi

Oppi ja ilo –sarjasta löytyy puuhakortteja ja tehtäväkirjoja, jotka voivat auttaa lukemisen ja kirjoittamisen harjoittelussa.

On tärkeää innostaa lasta lukemiseen, vaikka se onkin hankalaa. Tällöin jokin hyvä lastenkirja, jota voi lukea yhdessä, voisi olla hyvä vaihtoehto. Myös kirjainmagneetteja voi harkita.

Kannattaa kysyä kirjakaupasta sopivista tehtävistä ja lukemaan innostavista kirjoista. Myös kirjastoista saa hyviä vinkkejä kirjoiksi. Celia-kirjaston äänikirjoja voi tiedustella omasta lähikirjastosta, jos lapsella on lukemisvaikeuksia. Valikoima on paljon laajempi kuin tavallisissa äänikirjoissa.

Hyviä kirjoja löytää myös kirpputoreilta. Lisäksi on mahdollista hakea tukea lapsen koulunkäyntiin ja harrastuksiin sosiaalitoimen ohella Kirkon diakoniarahastolta tai Pelastakaa lapset -järjestöstä.


Sisältö päivitetty 12.01.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons