Suoraan sisältöön

Teemamateriaalia oppimisvaikeuksista

Kuntoutussäätiö toteutti koulutuskokonaisuuden vapaalle sivistystyölle oppimisvaikeuksista. Hankkeessa tuotettiin teemamateriaalia opetuksen ja ohjauksen tueksi.

Tutustu materiaaliin. Tulostettavat versiot löydät sivuston lopusta.

Materiaalit SlideSharessa

Tukea oppimisvaikeuksiin from Oppimisvaikeus

 

Tulostettavat versiot

 • Tukea-oppimisvaikeuksiin
  Teemamateriaalissa annetaan vinkkejä oppimisvaikeuksien tunnistamiseen ja tukeen.
 • Opetuksen-saavutettavuus
  Opetuksen saavutettavuus ja esteettömyys antavat kaikille opiskelijoille mahdollisuuden osallistua koulutukseen, kehittää itseään ja harrastaa mieluisia asioita.
 • Vieraiden-kielten-vaikeudet
  Monet suomalaiset aikuiset kokevat vieraiden kielten ongelmat yhdeksi suurimmista vaikeuksista lukivaikeuksien yhteydessä. Kaikki voivat kuitenkin oppia kieliä vaikeuksista huolimatta. Sopivan kokoiset tavoitteet, monipuoliset opetusmenetelmät ja hyvä ilmapiiri tukevat oppimista.
 • Teknologia-oppimisen-tukena
  Tieto- ja viestintätekniikka voi olla suureksi hyödyksi erilaisissa oppimisen vaikeuksissa. Aikuiset kokevat teknologian motivoivana, mutta tarvitsevat myös tukea sen saamiseksi päivittäiseen käyttöön.
 • Opinnollinen-kuntoutus
  Opinnollinen kuntoutus tähtää oppimisvalmiuksien kehittymiseen. Kuntoutuminen vahvistaa opiskelijan omia oppimisen keinoja, joiden avulla hän voi saavuttaa itse asettamiaan tavoitteita ja toimia aktiivisena, osallistuvana kansalaisena.

Sisältö päivitetty 03.05.2017

Jaa sivu!

Simple Share Buttons