Suoraan sisältöön

Muuta apua ja neuvontaa

Järjestöt tarjoavat neuvontaa, vertaistukea ja kuntoutusta. Lisäksi verkossa on tarjolla neuvontaa koulutusmahdollisuuksia miettivälle. Myös kirjastoilla on palveluita asiakkaille, joilla on oppimisvaikeuksia.
  • Järjestöt
  • Koulutusneuvontaa
  • Kirjastojen palvelut

 

Järjestöt

 

Erilaisten oppijoiden liitto

Kattojärjestö erilaisille oppijoille. Alajärjestöjä ympäri Suomea. Valtakunnallinen lukipuhelin ja nettineuvoja.

Helsingin seudun erilaiset oppijat (HERO)

HERO on aikuisten ja lasten rekisteröity yhdistys. Jäsenet ovat joko asiasta kiinnostuneita tai erilaisia oppijoita, joilla on lukemis- ja kirjoittamishäiriöstä johtuvia oppimis- ja kommunikaatiovaikeuksia.

ADHD-liitto

Liiton tehtävänä on tukea, ohjata ja kuntouttaa eri ikäisiä henkilöitä, joilla on tarkkaavuus- ja/tai oppimisvaikeuksia, heidän perheitään ja tukiverkostoaan unohtamatta.

Kriminaalihuollon tukisäätiö – oppimisvalmennus

Lähes neljällä viidestä rangaistukseen tuomitusta nuoresta on jokin oppimisvaikeus. Oppimisvalmennustyön tarkoituksena on kehittää oppimisvaikeuksien tunnistamista sekä ohjata tukea tarvitsevia löytämään keinoja selviytyä arjessa.

Koulutusneuvontaa

 

TE-palveluiden koulutusneuvonta

Ohjausta ja neuvontaa ammattivalinta- tai koulutusasioissa puhelimitse tai sähköpostilla. Puhelinpalvelu on auki ma-pe.

TE-palveluiden uraohjaus

Uraohjausta maanantaisin ja torstaisin ilman ajanvarausta puhelimitse.

Opintopolku

Tietoa koulutuksiin hakeutumisesta. Mahdollisuus harjoitella toisen asteen koulutuksen hakulomakkeen täyttämistä.

Kirjastojen palvelut

 

Monet kirjastot tarjoavat asiakkailleen neuvontaa ja käyttöopastusta: kysy rohkeasti lähikirjastosi palveluista! Useimmissa kirjastoissa on saatavilla myös erilaisia selko- ja äänikirjoja. Joissain kirjastoissa oppimisvaikeudet on huomioitu erityispalveluin.

Celia

Celian äänikirjoista voi olla apua oppimisvaikeuksissa. Valikoimassa on oppikirjoja peruskouluun, lukioon, ammattiopintoihin ja korkeakouluihin sekä paljon romaaneja ja tietokirjoja eri-ikäisille, yhteensä yli 40000 äänikirjaa. Oppikirjat ovat maksullisia, mutta muita kirjoja voi lainata maksutta. Kirjoja voi kuunnella esim. tietokoneella. Katso täältä lähin yleinen kirjasto, jossa voit liittyä Celian maksuttomien palveluiden käyttäjäksi.

 


Sisältö päivitetty 20.12.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons