Suoraan sisältöön

Oppimisen apuvälineet

Oppimisvaikeuksiin on olemassa monia apuvälineitä, joiden avulla voi helpottaa lukemista, kirjoittamista, muistamista ja muuta tiedon käsittelyä.

Lukemisvaikeuden perusteella voi liittyä Celian äänikirjojen käyttäjäksi lähimmässä kirjastossa. Lukemisen ja kirjoittamisen tueksi löytyy myös monenlaisia oppimisen apuvälinesovelluksia, joista löytyy selkeitä laitekohtaisia ohjeita Älykkäitä välineitä – parempia tuloksia -hankkeen sivuilta.

Tietokoneen asetuksia muuttamalla voi myös eri tavoin helpottaa lukemista. Syventävän lukuohjelman avulla voi muuttaa tekstin kokoa, suurentaa tekstin välistystä, muuttaa fonttia ja vaihtaa tekstin taustalla olevan teeman väriä. Lukunäkymää voi kohdistaavirtuaalisen viivaimen avulla niin, että vain osa tekstistä on kerrallaan näkyvissä. Myös ohjeita lukunäkymän muokkaamiseen löydät Älykkäitä välineitä – parempia tuloksia -hankkeen sivuilta.

Erilaisten oppijoiden liiton Apuvälinekeskuksen sivuilta löytyy monipuolisesti tietoa oppimisen apuvälineistä.  Myös Kuntoutussäätiön Oppimisen tuen keskuksen apuvälineoppaaseen on koottu hyödyllisiä sovelluksia ja tietokoneohjelmia oppimisen tueksi: Apuvälineopas.

Oppimisen apuvälineet -sivun kuvituskuvassa nuori mies tietokoneella ja kuulokkeet


Sisältö päivitetty 05.10.2023

Jaa sivu!

Simple Share Buttons