Suoraan sisältöön

Oppimisen tuen keskus

Oppimisen tuen keskus tarjoaa monipuolisia palveluita oppimisen, tiedonkäsittelyn ja mielenterveyden ongelmiin – tietoa, materiaaleja sekä nuorille ja aikuisille suunnattua tukea.


Palvelut asiakkaille

Oppimisen tuen palvelut

Oppimisen tuen palvelujen avulla voit ymmärtää ja käsitellä kokemiasi oppimisvaikeuksia sekä niihin liittyviä mielenterveyden haasteita. Tarjoamme maksutonta neuvontaa, yksilöllistä etävalmennusta ja oppimisen tukiryhmiä. Toimintaan osallistumiseen et tarvitse lähetettä.

 • Neuvonta
  • Oppimisen tuen keskuksesta saat maksutonta neuvontaa psykologeiltamme erilaisiin oppimisen pulmiin. Ohjausta on tarjolla puhelimitse, chatin välityksellä sekä verkkolomakkeen kautta.
 • Yksilöllinen etävalmennus
  • Yksilöllisessä verkkoyhteydellä toteutettavassa etävalmennuksessa saat psykologin ohjausta oppimisen vaikeuksiin. Enintään viisi (5) tapaamista sisältävässä valmennuksessa keskitytään yhden oppimisen tai siihen liittyvän mielenterveyden haasteen tukemiseen.
 • Ryhmätoiminta
  • OPPI- ja OPPI&MIELI-ryhmissä käsitellään oppimisvaikeuksia, selviytymiskeinoja ja opiskelutekniikoita keskustellen ja harjoitusten avulla. Maksuttomat tukiryhmät on suunnattu nuorille ja aikuisille, joilla oppimisen vaikeudet tai mielen hyvinvoinnin ongelmat haittaavat opiskelussa tai työssä selviytymistä.

Lue lisää maksuttomista palveluista

Psykologipalvelut

Neuropsykologimme ja psykologimme tarjoavat yksilömuotoisia kuntoutus- ja arviointipalveluita 16 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille. Toteutamme muun muassa neuropsykologisia tutkimuksia, neuropsykologista ohjausta ja kuntoutusta sekä neuropsykiatrista valmennusta.

Tutustu psykologipalveluihin


Palvelut ammattilaisille

Oppimisen tuen keskuksessa tarjoamme maksutonta matalan kynnyksen tukea sekä maksullisia psykologipalveluita oppimisen ja tiedonkäsittelyn ongelmiin sekä näiden yhteydessä esiintyviin mielenterveyden haasteisiin. Lisäksi tutkimme, kehitämme ja koulutamme sekä jaamme tietoa, menetelmiä ja materiaalia aihepiiriin liittyen.

Asiantuntijapalvelut

 • Kuntoutussäätiön psykologipalvelut
  • Oppimisen tuen keskuksesta voi ostaa neuropsykologin ja psykologin palveluita oppimisvaikeuksiin sekä muihin tiedonkäsittelyn ongelmiin ja näihin liittyviin mielenterveyden haasteisiin 16 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.
 • Työnohjauspalvelut
  • Neuropsykologimme tarjoavat työnohjausta sopimuksen mukaan. Suosittelemme asiantuntemustamme erityisesti yli 16-vuotiaiden oppimisvaikeusasiakkaiden parissa työskenteleville ammattilaisille.

Tutustu asiantuntijapalveluihin

Koulutuskokonaisuudet

Oppimisen tuen keskuksesta voi ostaa koulutuskokonaisuuksia tai yksittäisiä luentoja. Osaamisemme on erityisen vahvaa oppimisvaikeuksien ja muiden tiedonkäsittelyn vaikeuksien alueella sekä näihin vaikeuksiin liittyvien mielenterveyden ongelmien sisällöissä.
Voimme muokata koulutuksen sisältöjä tilaajan toiveiden mukaiseksi tai luoda juuri teidän organisaatioonne sopivan koulutuskokonaisuuden. Kouluttajina toimivat Oppimisen tuen keskuksen ammattitaitoiset kouluttajat.

Tutustu koulutuskokonaisuuksiin

Materiaalit

Oppimisen tuen keskus julkaisee oppaita, julkaisuja ja infograafeja.

Tutustu materiaaleihin

Lue lisää oppimisen tuen palveluista ammattilaisille


Sisältö päivitetty 10.01.2024

Jaa sivu!

Simple Share Buttons