Suoraan sisältöön

Oppimisen tuen keskus

Kuntoutussäätiö tutkii ja kehittää vaikuttavia tunnistamisen ja tuen malleja nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksiin sekä mielenterveyteen liittyviin opiskeluongelmiin.

Toimintamme perusajatuksena on tiedon levitys nuorten ja aikuisten opiskeluongelmista sekä niitä helpottavista tukikeinoista. Toimintamallimme perustuvat tutkittuun tietoon ja kehittämishankkeiden hyviin kokemuksiin. Olemme erityisesti kehittäneet lyhytkestoista yksilö- ja ryhmämuotoista kuntoutusta nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksiin.

Toiminnassamme haluamme tukea yksilöllisiä selviytymiskeinoja ja voimavaroja sekä edistää saavutettavia ja esteettömiä kuntoutus-, opiskelu- ja työympäristöjä. Kohderyhmiämme ovat koulutukseen ja työelämään pyrkivät, opiskelijat eri koulutusasteilla sekä työelämässä olevat.

Tutkimuksen ja tukimallien kehittämisen ohella järjestämme koulutuksia ja pidämme yksittäisiä luentoja sekä tuotamme oppimisvaikeuksiin ja muihin opiskeluongelmiin liittyvää materiaalia. Muita asiantuntijapalveluitamme ovat oppimisvaikeuksien sekä muiden tiedonkäsittelyn ongelmien neuropsykologinen arviointi ja konsultointi. Teemme myös lyhyitä selvityksiä ja hankearviointeja.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja teemme mielellämme yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Järjestöt ovat meille tärkeä kumppani. Vuonna 2017 rakennamme oppimisen tuen keskuksesta valtakunnallista nuorten ja aikuisten tiedonkäsittelytoimintojen ja oppimisvaikeuksien keskittymää ja kokeilemme uusia digitaalisia ratkaisuja.

Tällä hetkellä tutkimus- ja kehittämistoimintaamme rahoittavat STEA, Kela, STM ja Euroopan sosiaalirahasto.

 

Tule mukaan toimintaan

Kuntoutussäätiössä toteutetaan hankkeiden puitteissa erilaista oppimisvaikeuksiin liittyvää ryhmätoimintaa:

Nuttu

Vanu

Kysyttävää oppimisvaikeuksista – verkkoneuvontamme auttaa

Ajankohtaiset koulutuksemme

Tietoa Kuntoutussäätiön oppimisvaikeustoiminnasta oheisella videolla:


Sisältö päivitetty 04.07.2017

Jaa sivu!

Simple Share Buttons