Suoraan sisältöön

Luki-viikko 3.-9.10.2022 lisää tietoa ja ymmärrystä lukivaikeudesta – osallistu tapahtumiin!

Kansainvälistä dysleksiaviikkoa eli Luki-viikkoa vietetään 3.-9.10.2022. Suomessa teemana on lukivaikeus ja sen kohtaaminen työyhteisössä. Luki-viikko lisää työnantajien ja työntekijöiden ymmärrystä lukivaikeuden haasteista ja mahdollisuuksista sekä oppimisvaikeuksien huomioimisesta osana työyhteisön moninaisuutta. Kansainvälinen dysleksiapäivä eli Luki-päivä on 8.10. lauantaina.

Osallistu Luki-viikon tapahtumiin:

PopUp-lukiseula 6.10. ja etämuotoisena

Oppimisen tuen keskus tarjoaa kansainvälisen Luki-viikon kunniaksi aikuisille mahdollisuuden maksuttomaan lukiseulontaan. Järjestämme 6.10. klo 14-15.30 Kuntoutussäätiössä Helsingin Malminkartanossa (osoite: Pakarituvantie 5, 00410 Helsinki) PopUp-lukiseulan, johon mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittautunutta. Lisäksi tarjoamme Luki-viikon ajan mahdollisuuden etämuotoiseen lukiseulaan enintään 15 henkilölle. Lisätietoja PopUp-lukiseulasta antaa: kirsi.dorsman@kuntoutussaatio.fi

Huom! Lukiseula antaa alustavan tiedon siitä, onko kyseessä lukivaikeus vai ei. Palautetta ei voi käyttää virallisena lukitodistuksena, joka edellyttää yksilöllisen testauksen.

Ilmoittaudu lukiseulaan (läsnä- tai etämuotoinen) 4.10. mennessä täältä.

Chat-neuvontaa oppimisvaikeuksiin 5.10.

Tule chat-neuvontaan kysymään oppimisvaikeuksista keskiviikkona 5.10. klo 14.30-16 osoitteeseen www.oppimisvaikeus.fi.

Chatissa voit jutella vapaamuotoisesti ja kysyä oppimisvaikeuksista sekä saada tukea ja ohjausta erilaisiin oppimisen hankaluuksiin. Chattiin voi tulla matalalla kynnyksellä, eikä etukäteen tarvitse osata nimetä ongelmiaan tai tarpeitaan kovin tarkasti.

Chatissa kysymyksiisi vastaa psykologi Minna Parkkila ja ohjeet liittymiseen löydät täältä.

ALLVAR-webinaari 6.10.

Erilaisten oppijoiden liitto järjestää yhdessä kumppaneidensa kanssa ALLVAR-webinaarin torstaina 6.10.2022 klo 16.30-19. Maksuton ALLVAR -webinaari on avoinna kaikille. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Lisätietoa Luki-viikosta löydät Erilaisten oppijoiden liiton sivuilta.

Lukivaikeudesta voit lukea lisää Oppimisvaikeus.fi-verkkosivuilta.

#lukiviikko2022 #lukivoima

ABC ja aakkosia


Sisältö päivitetty 28.09.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons