Suoraan sisältöön

Monenlaista tapahtumaa vapaaehtoisvoimin

Erilaisia lukitapahtumia järjestetään eri puolilla maatamme yli 50 vuodessa, luennoista erilaisiin tempauksiin, markkinatapahtumiin tai nuorille suunnattuun Lukirock-tapahtumaan.

Kaikkein kattavin osa Erilaisten oppijoiden liiton toiminnasta tapahtuu vapaaehtoistoimintana aluejärjestöissä. Palkallista henkilökuntaa on ainoastaan valtakunnallisella Liitolla ja aluejärjestöistä Helsingin seudun erilaisilla oppijoilla sekä Joensuun seudun erilaisilla oppijoilla.

Vapaaehtoisvoimin järjestetään todella monenlaista toimintaa. Vaasassa pyörii suosittu äänikirjakerho lukemisesteisille. Turussa taas järjestetään säännöllisesti kesän päätteeksi lasten ja vanhempien yhteinen lukileiri. Joensuussa on pystytetty Opinpesä-infopisteitä alueen kirjastoihin. Hämeenlinnassa lukijärjestö taas on rakentanut yhteistyössä kaupunginkirjaston kanssa harjoitusohjelmien lainauspisteen. Tamperella ja Lahdessa on säännöllistä lukipäivystystä kerran kuussa.

Eniten lukitapahtumia keskittyy lokakuun ensimmäiselle viikolle. Tuolloin vietetään Euroopan laajuisesti Dysleksiaviikkoa ja aluejärjestöissä on jokaiselle päivälle jotain. Suurin Dysleksiaviikon tapahtuma on Helsingissä järjestettävä Erilaisen oppimisen hullut päivät, jolloin Erilaisen oppimisen keskuksen ovet ovat avoinna kaikille vierailijoille ja ohjelman kirjo valtava.

Ilman vapaaehtoistoimintaa pienehkö Erilaisten oppijoiden liitto ei pystyisi ulottamaan toimintaansa niin laajalti.

Kaikki alueelliset tapahtumat: www.eoliitto.fi/tapahtumat


Sisältö päivitetty 09.08.2019

Jaa sivu!

Simple Share Buttons