Suoraan sisältöön

Erilaisen oppimisen keskus Helsingissä

Helsingin Kaisaniemessä toimii alueellisen Helsingin seudun erilaisten oppijoiden hallinnoima Erilaisten oppimisen keskus. Keskus tarjoaa toimintaa erilaisille oppijoille, vanhemmille ja ammattilaisilla ja kehittää malleja erilaiseen oppimiseen.

HERO-opisto ja harrasteryhmät

HERO-opistossa voi opiskella mm. ruotsia, englantia, espanjaa, tietotekniikkaa, kirjoittamista ja oppimaan oppimista. Monesti kesäisin järjestetään lasten kielikursseja, talvisin taas abikursseja.

Monilla kielikursseilla käytetään toiminnallisia menetelmiä. Kieliä voi oppia vaikka liikkumalla ja tanssimalla.

Harrasteryhmiä erilaisille oppijoiden ovat mm. capoeira, zumba, pilates, luistelu, rumpuryhmä ja lasten tanssi- ja temppuryhmä. Ryhmät on tarkoitettu motoristen taitojen, koordinaation ja hahmottamisen kehittymisen tueksi.

Hero-opisto järjestää kursseja myös ammattilaisille kielten- ja matematiikan opettajista päiväkotien henkilöstöön.

Lisätiedot: www.lukihero.fi ja 09-6869 3500

 

Yleisöluennot

Kerran kuussa Erilaisen oppimisen keskuksessa pääsee kuulemaan ajankohtaista luentoa ilmaiseksi ja ilman ennakkoilmoittautumista. Aiheet vaihtelevat.

Lisätiedot: 09-6869 3500

 

Etsivä nuorisotyö

Helsingin seudun erilaisten oppijoiden tiloissa tehdään etsivää nuorisotyötä, kolmen etsivän voimin. Etsivät pohtivat yhdessä nuorten kanssa, millaisia asioita nuori omaan elämäänsä kaipaisi ja mistä niitä voisi löytää. Usein apua kaivataan asunnon, työpaikan tai sopiva koulutuksen etsimiseen. Mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvät ongelmat ovat myös yleisiä. Ja lukijärjestössä kun ollaan, luonnollisesti myös oppimisvaikeudet.

Lisätiedot: 09-6869 3500

 

Nuorten kurssi

Vuodessa HERO järjestää 2-3 ”Nuorten kurssia”. KELAn rahoittamat kurssit on tarkoitettu 15-25-vuotiaille nuorille, joilla on pulmia oppimisessa, jotka ovat ilman opiskelu- tai työpaikkaa ja tarvitsevat tukea tulevaisuuden suunnitteluun ja itsenäisen elämän taitoihin. Kursseille haetaan paikkaa.

Lisätiedot: 09-6869 3528.

 

Lisäksi Erilaisen oppimisen keskuksessa on lukiseuloja, mahdollisuus päästä yksilölukitesteihin, osallistua vertaistukiryhmään tai pistäytyä kahvikupillisella keskuksen kirjakahvilassa.

 


Sisältö päivitetty 15.07.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons