Suoraan sisältöön

Oppimisen tuen keskus tarjoaa nuorille ja aikuisille maksutonta tukea oppimisen vaikeuksiin

Oppimisen tuen keskus tarjoaa nuorille ja aikuisille maksutonta tukea oppimisen vaikeuksiin ja niihin liittyviin mielenterveyden pulmiin. Tarjolla on muun muassa chat-, puhelin- ja verkkoneuvontaa, etävalmennusta ja tukiryhmiä. Tukipalveluita tarjoavat oppimisvaikeuksiin perehtyneet asiantuntijat: Neuropsykologi Johanna Nukari, psykologi Minna Parkkila, neuropsykologi Johanna Stenberg ja psykologi Kirsi Dorsman.

Chat-neuvonta

Chat-neuvonnassa voit jutella vapaamuotoisesti oppimisvaikeuksiin perehtyneen psykologin kanssa. Voit kysyä oppimisvaikeuksista sekä saada tukea ja ohjausta erilaisiin oppimisen hankaluuksiin ja niihin liittyviin mielenterveyden ongelmiin. Chattiin voi tulla matalalla kynnyksellä, eikä etukäteen tarvitse osata nimetä ongelmiaan tai tarpeitaan kovin tarkasti. Myös ammattilaiset voivat tulla chattiin. Chat on avoinna joka keskiviikko klo 14.30-16 osoitteessa www.oppimisvaikeus.fi.

Puhelinneuvonta

Puhelinneuvonnassa oppimisvaikeuksia kokevat nuoret ja aikuiset tai heidän läheisensä voivat keskustella heitä askarruttavista kysymyksistä oppimisvaikeuksiin perehtyneen neuropsykologin kanssa. Voit kysyä oppimisvaikeuksista sekä saada tukea ja ohjausta erilaisiin oppimisen hankaluuksiin ja niihin liittyviin mielenterveyden ongelmiin. Puhelinneuvontaan voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, eikä etukäteen tarvitse osata nimetä ongelmiaan tai tarpeitaan kovin tarkasti. Puhelinneuvonta on avoinna joka maanantai klo 15.00 – 15.45 numerossa 044-7813109.

Verkkoneuvonta

Oppimisvaikeus.fi -sivustolla on jatkuva mahdollisuus lähettää Oppimisen tuen keskuksen asiantuntijalle kysymyksiä oppimisvaikeuksiin liittyen. Voit lähettää kysymyksesi verkkolomakkeella joko omalla nimellä tai nimimerkillä. Henkilökohtaisen vastauksen saamiseksi sinun tulee liittää mukaan oma sähköpostiosoitteesi.

Etävalmennus

Verkkomuotoiseen yksilövalmennukseen kuuluu 2-5 etätapaamista ja niillä keskitytään yhden oppimisen tai siihen liittyvän mielenterveyden haasteen tukemiseen. Jakso soveltuu hyvin opiskelutaitojen, kuten lukemisen, matematiikan, keskittymisen tai muistamisen liittyvien keinojen vahvistamiseen sekä esimerkiksi oppimiseen liittyvän itseluottamuksen lisäämiseen. Etävalmennus on toistaiseksi täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon.

Ryhmämuotoinen tuki

Tukiryhmät on tarkoitettu aikuisille, joilla oppimisen vaikeudet tai mielen hyvinvoinnin ongelmat haittaavat opiskelussa tai työssä selviytymistä. Ryhmän aikana ei tarvitse olla opiskelu- tai työpaikkaa. Ryhmään mahtuu kymmenen osallistujaa. Tapaamisia on kerran viikossa yhteensä 10 tai 12 kertaa. Ryhmä on maksuton, eikä osallistuminen edellytä B-lausuntoa tai ongelmiin liittyvää diagnoosia. Ryhmä toteutetaan suomeksi ja osallistumiseen edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.

Syksyllä 2023 alkaa kaksi tukiryhmää:

OPPI&MIELI -tukiryhmä tiistaisin 3.10. – 19.12.2023 klo 13.00 – 15.30.
Ryhmä toteutetaan lähiryhmänä Helsingissä. TÄYNNÄ.

OPPI-tukiryhmä torstaisin 19.10. – 21.12.2023 klo 13.30 – 15.30.
Ryhmä toteutetaan etäyhteydellä.

Syksyn 2023 ryhmien vapaita paikkoja voi tiedustella sähköpostitse sp. oppimisentuki@kuntoutussaatio.fi tai jätä yhteydenottopyyntö lomakkeella täältä.

Oppimisen tuen keskuksen tukipalvelut 2023 -esite


Sisältö päivitetty 24.08.2023

Jaa sivu!

Simple Share Buttons