Suoraan sisältöön

Tietoa sivustosta

Oppimisvaikeus.fi-sivuston tavoitteena on kertoa nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksista luotettavasti ja puolueettomasti ja auttaa löytämään ratkaisuja oppimisvaikeuksien kanssa selviytymiseen. Sivuilla esitellään myös Kuntoutussäätiön kehittämistoimintaa ja tuotteita.

Sivusto on suunniteltu esteettömäksi ja saavutettavaksi. Teksteistä on pyritty tekemään selkeitä ja helposti lähestyttäviä. Sivusto palvelee vain suomen kielellä.

Oppimisvaikeus.fi-sivuston taustalla ovat Kuntoutussäätiön Opi oppimaan -kehittämishankkeen verkkosivut. Hanke kuului RAY:n oppimisvaikeusohjelmaan. Sivut toimivat vuosina 2008–2012 ja keräsivät yhteensä yli 900 000 käyntiä.

Sivun osoitteet ovat www.oppimisvaikeus.fi ja www.opioppimaan.fi. Sivuston uutisista kerrotaan myös Facebookissa ja Twitterissä.

Sivustoa koordinoivat tutkija Johanna Korkeamäki ja neuropsykologi Johanna Nukari Kuntoutussäätiöstä.

Sisältö lyhyesti

Uutiset

Osiossa kerrotaan sivuston uutisista sekä nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksiin liittyvistä uusista tutkimuksista, julkaisuista ja tapahtumista.

Teemat

Kuukausittain vaihtuvassa teemassa käsitellään yhtä oppimisvaikeuksiin liittyvää osa-aluetta. Teemasivustolla julkaistaan aina aiheeseen liittyvä asiantuntija-artikkeli. Sivuston lukijoilla on mahdollisuus kysyä teeman aiheesta ja kertoa omia kokemuksiaan. Teemasta julkaistaan erillinen linkki- ja kirjallisuuslista.

Tietoa

Tietopankissa esitellään lyhyesti keskeiset oppimisvaikeudet, kuten lukihäiriö. Lisäksi tietopankissa ovat kirjallisuus- ja linkkihakemistot sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. Myös uutiset ja lukuvinkki löytyvät tietopankista.

Tukea

Osiossa kerrotaan, miten helpottaa lukemista, kirjoittamista, vieraiden kielten ongelmia ja muistamista. Lisäksi vinkkejä saa opiskelutaitoihin ja oman hyvinvoinnin parantamiseen. Osiossa esitellään myös neuvontaa ja apua tarjoavia järjestöjä ja toimijoita.

Tunnistus

Osiossa on oppimisvaikeuksien tunnistuslista, jota voi hyödyntää oppimisvaikeuksien tunnistamisessa. Tunnistuksen yhteydessä esitellään, miten nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksia tutkitaan ja arvioidaan sekä miten tutkimuksiin hakeudutaan.

Kuntoutus

Osiossa kerrotaan erityisopetuksesta, kuntoutuksesta ja apuvälineistä.

Projektit

Projektisivuilla esitellään nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksiin liittyviä tutkimus- ja kehittämishankkeita Kuntoutussäätiössä ja muissa organisaatioissa.

Materiaalit

Ammattilaisille suunnatussa osiossa on vinkkejä oppimisvaikeuksien huomioimiseen, ohjausmateriaalia, kirjallisuutta, koulutuskalenteri sekä mahdollisuus liittyä ammattilaisverkostoon.

Sivuston käyttäminen

Tietoa voi hakea selaamalla sivuja tai erillisen haun avulla. Päävalikko sijaitsee yläpalkissa. Kunkin osion valikko avautuu sivun vasempaan reunaan. Oikealla palstalla on linkitys sivuihin, joilta löytyy aiheesta lisätietoa. Linkit avautuvat samaan selainikkunaan.

Sivun viimeisin päivityspäivämäärä on sivun alareunassa.

Tulostusversio avautuu omaan ikkunaan.

Tekstin suurentaminen

Tekstiä voi suurentaa vasemman palkin painikkeesta. Tekstiä voi suurentaa myös Internet-selaimesta. Valitse selaimen ylävalikosta Näytä. Valitse sen jälkeen Tekstin koko. Jos hiiressäsi on vieritysrulla, voit muuttaa tekstin kokoa, kun pidät Ctrl-näppäintä pohjassa ja vierität samalla rullaa.

Palaute

Voit lähettää palautetta, ehdottaa linkkiä tai tehdä kehittämisehdotuksia. Liitä mukaan yhteystietosi, jos toivot henkilökohtaista vastausta.

Henkilötietojen käsittely

Sivuston ylläpitämisessä noudatetaan henkilötietolakia. Nimi- tai osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

Sivuston kehittämistä varten käytöstä kerätään tilastollisia tietoja.

Linkittäminen ja tekijänoikeudet

Sivuston tekijänoikeudet ovat Kuntoutussäätiöllä ja sivun tekijöillä. Sivustoon voi linkittää vapaasti. Sivuston tietopankkia voi hyödyntää koulutus- ja ohjaustilanteissa, kun tietolähde ja hakupäivämäärä mainitaan. Laajemmassa käytössä toivomme yhteydenottoa sivun ylläpitäjiin.


Sisältö päivitetty 20.12.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons