Suoraan sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua oppimisvaikeus.fi ja on päivitetty 14.9.2021. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Verkkosivusto täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1), eikä sivustolla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita.

Ei-saavutettava sisältö

Nettisivun palautelomakkeista puuttuvat nimilaput (label) eikä lomake havaitse virhettä sähköpostikentässä (WCAG 2.1 3.3.2 ja 3.3.2).

Sivuston ylänavigaatiosta voi vaihtaa kielen suomesta englanniksi tai ruotsiksi. Kielivaihtoehdot sisältävät vain lyhyen esittelytekstin eikä kielivaihtoehdon muuttaminen vaihda alapalkin navigaatiolinkkien kieltä (WCAG 2.1 3.1.1 ja 3.1.2).

Otsikkotasot eivät etene semanttisessa järjestyksessä (WCAG 2.1 1.3.1).

Ennen 23.9.2020 julkaistuja YouTube-kanavamme videoita ei ole tekstitetty, koska ne eivät kuulu digipalvelulain piiriin (WCAG 2.1 1.2.2 ja 1.2.3).

Ennen 23.9.2018 julkaistuissa PDF-julkaisuissa saattaa olla saavutettavuuspuutteita, koska ne eivät kuulu digipalvelulain piiriin.

Chat-palvelussa saattaa olla saavutettavuuspuutteita.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Vastaamme palautteeseen 14 päivän sisällä.
Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000


Sisältö päivitetty 14.09.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons