Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiön selvitys Kelalle: Kuntoutuksesta apua myös opiskeluongelmiin

Kuntoutussäätiön uusi selvitys kokoaa yhteen suomalaista ja kansainvälistä tutkimustietoa opiskeluvaikeuksista ja niiden tukitoimista.

Erilaiset oppimisvaikeudet ja mielenterveysongelmat voivat tuoda haasteita opiskeluun nuorilla ja aikuisilla. Myös opintonsa keskeyttäneillä voi olla taustallaan erilaisia opiskelu- ja terveysongelmia.

Oppilaitosten tukipalvelut eivät ole kaikissa tilanteissa riittäviä, vaan koulutuksen tukemiseen voidaan tarvita myös muuta tukea.

Kela tilasi Kuntoutussäätiöltä esiselvityksen, joka kokoaa yhteen suomalaista ja kansainvälistä tutkimustietoa nuorten ja aikuisten opiskeluvaikeuksista ja niihin liittyvistä tukikeinoista. Selvitystä hyödynnetään nuorille ja aikuisille soveltuvan opiskeluvalmennuksen kehittämisessä.

”Kansainväliset tutkimustulokset opiskelijoiden tukitoimista ovat lupaavia. Myös suomalaisten kehittämishankkeiden asiakaskokemukset ovat hyviä”, kertoo tutkija Johanna Korkeamäki.

”Kuntoutuksen avulla voidaan tukea opiskelijaa monella eri tapaa. Aikuisilla opiskelutaitojen ohjaus, erilaiset opiskelujärjestelyt ja sosiaalinen tuki ovat keskeisiä. Myös tietoteknisiä apuvälineitä voidaan hyödyntää entistä paremmin.”

Esiselvitys on luettavissa kokonaisuudessaan Kelan kehittämistoiminnan sivuilla:
Korkeamäki J, Haikonen H & Poutiainen E (2015). Opiskeluvalmennuksen kirjallisuuskatsaus.

Lisätietoja

tutkija Johanna Korkeamäki
p. 044 781 3127, johanna.korkeamaki@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 09.03.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons